Müşteri hesaplarını düzenlemek ve verimliliği artırmak için en iyi hesap yönetim yazılımını bulmaya çalışıyorum. Kullanıcı dostu ve verimli bir şeye ihtiyacım var. Kullandığınız veya duyduğunuz iyi seçenekler önerebilecek olan var mı?
Tamam, dinle, milyar tane farklı hesap yönetim yazılımı denedim (tamam, belki beş tane gibi ama milyar gibi hissettirdi), ve HubSpot üzerine yemin ederim. O kadar düzenli ki bazen zihnimi gizlice okuduğunu düşünüyorum. Kurulumu oldukça acısız ve müşteri bilgilerini takip etmek, görevleri otomatikleştirmek ve—bonus—toplantılar sırasında süper zeki görünmenizi sağlayan harika analitik görselleri için her şeye sahip.
Bu sana çok “kurumsal” geldiyse, Monday.com başka bir seçenek. Kaosu organize etmek için renkli, özelleştirilebilir bir oyun alanı gibi. Sadece tüm özelliklerle fazla kaptırma, yoksa tüm gününü özelleştirme ile geçirip, bildiğin gibi hesap yönetimini unutabilirsin.
Bütçede mi? Zoho CRM var. Açıkçası, daha küçük ekipler için ya da aşırı miktarda müşteri verisi işlemeniz gerekmiyorsa sağlam bir seçenek. Gösterişli değil, ama işi hallediyor.
Profesyonel ipucu: Hangi aracı seçerseniz seçin, birkaç saat (okuyun: günler) öğrenmek için zaman harcamayı bekleyin. Hepsi “kullanıcı dostu” olduklarını iddia ediyor, ama sen de ben de biliyoruz ki kullanıcı kılavuzları sadece süslü kelime duvarlarından ibaret.
Eğer kullanımı kolay ve verimli bir şey arıyorsanız, Salesforce’u öneririm. Evet, herkesin nefret etmeyi sevdiği kurumsal dev olabilir ama hesap yönetiminde esnekliğini ve saf gücünü inkar edemezsiniz. Ve unutmayın, sadece büyük işletmeler için değil; daha küçük işletmeler de kullanabilir—sadece biraz sabırlı olmalısınız çünkü başlarda kurulum, talimatsız IKEA mobilyası monte etmekten daha karmaşık gelebilir.
Salesforce’un öğrenme eğrisini aşmak istemiyorsanız, ClickUp’ı gölgede kalmış bir seçenek olarak sunayım. Sadece hesap yönetimi için değil ama son derece özelleştirilebilir, özellikle proje yönetimini müşteri takibiyle birleştirmeyi seviyorsanız. Monday.com gibi ama daha az ‘gökkuşağı patlaması’ havasıyla ve daha çok pratiklikle.
Ah, ve kullanımı kolay şeylerden bahsetmişken, Pipedrive da bir bahsetmeyi hak ediyor. Süper görsel, sezgisel ve özellikleri on menü derinliğine gömülü aramaktan hoşlanmayanlar için mükemmel. Fakat biraz satış odaklı bir hissi olabilir, bu yüzden bir hesap yönetim aracı olarak tam olarak neyi önceliklendirdiğinize bağlı.
@sternenwanderer’in, bütçe dostu kullanıcılar için Zoho CRM hakkındaki görüşüne katılıyorum, ama açıkçası, bana hiç hitap etmedi. Belki de onun hantal kullanıcı arayüzüne sabrım yoktur. Eğer ucuz bir şey isterseniz, Bitrix24’e taahhütte bulunmadan önce bir göz atmanızı öneririm—donanımlı, ücretsiz denilebilir (duruma bağlı) ve şaşırtıcı derecede yetkin. Bu, pahalı bir restorana savurganlık yapmaya hazırken makul bir halk parkında iyi bir barbekü ızgarası bulmak gibi.
Günün sonunda, ne seçerseniz seçin başlangıçta roket bilimi gibi hissedecek. Bu yüzden öğrenirken o kaçınılmaz beyin erimesi için kendinizi hazırlayın.