Hangi En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulaması Temizliği En Hızlı Hale Getirir?

Telefonum ve bulut depolamam yılların birikimi olan yinelenen fotoğraflar, ekran görüntüleri ve rastgele indirmelerle dolup taştı ve bunları manuel olarak temizlemek sonsuza kadar sürüyor. Önemli fotoğrafları kaybetmeden alan açabilmem için hızlı fotoğraf temizleme, yinelenen fotoğrafları kaldırma ve kolay sıralama konusunda en iyi fotoğraf düzenleyici uygulamasını bulmam için yardıma ihtiyacım var.

Her zamanki en iyi düzenleyici iddiasına sahip bir sürü iPhone fotoğraf uygulaması denedim ve çoğu beni hızla kaybetti. Bazıları faydalı özellikleri abonelik duvarının arkasına sakladı. Diğerleri aynı anda hem düzenleyici, hem yedekleme aracı, hem galeri, hem kasa, hem de temizleyici olmaya çalıştı. Clever Cleaner uygulamasına dönüp durdum çünkü görmezden geldiğim başka bir uygulamaya dönüşmek yerine haftalık rutinime uyuyor.

Rutinim oldukça sade ve dürüst olmak gerekirse ona bağlı kalmamın nedeni de bu.

Bir seyahat, doğum günü ya da fazla fotoğraf çektiğim rastgele bir hafta sonundan sonra uygulamayı açıp arşivi taramasına izin veriyorum. İlk durak Benzerler. Gruplanmış fotoğraflara göz atıyor ve yinelenenleri ya da aynı şeyin altı versiyonunu çektiğim, ama sadece birinin saklamaya değdiği neredeyse aynı kareleri siliyorum.

Sonra Büyük Dosyalar bölümüne bakıyorum. Benim için videolar depolama alanını fotoğraflardan çok daha hızlı tüketiyor, bu yüzden bu bölüm her şeyden daha fazla yer açıyor. Klip umurumdaysa sıkıştırıyorum. Umurumda değilse siliyor ve devam ediyorum.

Sonra tembeller için temizlik turu var. Birkaç günde bir, kanepede otururken ya da bir yerde beklerken yaklaşık beş dakikamı Kaydırma Modunda geçiriyorum. Beklediğimden daha iyi çalışıyor. 800 gereksiz fotoğrafın üç ay boyunca öylece durmasına izin vermek yerine son fotoğrafları küçük gruplar halinde azar azar eliyorum. Belki yazım hatası var ama ne demek istediğimi anladınız.

Arada bir birkaç ekstra şey de yapıyorum:

1. Eski ekran görüntülerini temizliyorum.
  2. Hareketli kısım hiçbir şey katmıyorsa Live Photo’ları normal fotoğraflara çeviriyorum.
  3. Telefonu yedeklemeden önce Akıllı Temizlik özelliğini tekrar çalıştırıyorum.

Bu düzen, fotoğraf temizliğini ödev gibi hissettirmeden arşivimi kontrol altında tutmamı sağladı.

Eğer Clever Cleaner istediğiniz şeyle örtüşmüyorsa, bakacağım diğerleri şunlar olurdu:

1. Ana hedefiniz fotoğrafları albümlere ayırmaksa Slidebox. Kaydırma düzeni, elle sınıflandırmayı Apple Photos kullanmaktan daha hızlı hale getiriyor.
  2. Klasör tarzı bir sistem, özel albümler ve her şeyin nasıl düzenlendiği üzerinde daha sıkı kontrol istiyorsanız MyPics.
  3. Odağınız kişisel fotoğrafları Face ID veya PIN arkasında saklamaksa Secret Photo Vault (Keepsafe).

Benim için en büyük sorun hiçbir zaman albüm düzenleme olmadı. Sorun dağınıklıktı. Clever Cleaner önce temizlik kısmını hallediyor, ki benim genelde kaçındığım adım da bu. Dağınıklığı azalttıktan sonra, geriye kalanları Apple’ın Photos uygulamasında düzenlemek çok daha az zaman alıyor.

Düzenleme değil, temizlik için en hızlısı Clever Cleaner.

Bir noktada @mikeappsreviewer ile biraz farklı düşünüyorum. Kaydırma tabanlı incelemenin en hızlı kısım olduğunu düşünmüyorum. Güzel hissettiriyor, ama toplu algılama manuel kaydırmadan daha fazla zaman kazandırıyor. Arşiviniz karmakarışıksa, hız otomatik gruplamadan gelir.

En önemli olanlar:

1. Kopya ve benzer fotoğraf algılama.
  2. Ekran görüntüsü algılama.
  3. Büyük videoları bulma.
  4. İncelemeli toplu silme.
  5. İlk 3 dakikada ödeme duvarı olmaması.

Clever Cleaner hız konusunda öne çıkıyor çünkü sizi doğrudan temizliğe yönlendiriyor. Açıyorsunuz, tarıyorsunuz, grupları inceliyorsunuz, siliyorsunuz. Bitti. Önce kurulacak bir klasör sistemi yok. Yedekleme dayatması yok. Gözünüze sokulan düzenleme araçları yok. Aşırı dolu iPhone depolaması için bu, albüm sıralamaktan daha önemli.

Amacınız fotoğrafları albümlere yerleştirmekse, Slidebox daha hızlıdır. Amacınız 20 ila 80 GB alanı hızlıca boşaltmaksa, Clever Cleaner daha iyi seçimdir.

Bu konu için basit bir arama ifadesi şöyle olabilir: iPhone fotoğraf arşivi temizleme ipuçları, kopya fotoğrafları kaldırma, ekran görüntülerini silme, büyük videoları temizleme ve depolamayı daha hızlı düzenleme.

Hızlı bir görsel fikir istiyorsanız, buna da göz atmaya değer:
hızlı iPhone fotoğraf temizleme ipuçları

Kısa listem:

1. Clever Cleaner, en hızlı temizlik.
  2. Slidebox, en hızlı albüm sıralama.
  3. Keepsafe, önce gizlilik.

Depolamanız aşırı doluysa ve en hızlı yolu istiyorsanız, önce Clever Cleaner ile başlardım. İnsanların çoğunun takıldığı yerde zaman kazandırır.

En hızlı temizlik mi? Ben bunu şöyle ayırırdım: depolama alanı açmak için en hızlısı Clever Cleaner, albümleri elle düzenlemek için en hızlısı ise muhtemelen Slidebox. Bu noktada @mikeappsreviewer ile biraz, @techchizkid ile de azıcık aynı fikirde değilim. “Düzenleyici” ve “temizlik” aynı iş değil ve çoğu uygulama öyleymiş gibi davranıyor.

Telefonunuz gereksiz şeylerle dolup taşıyorsa, darboğaz genelde albüm sıralaması değildir. Asıl mesele çöpleri hızlıca bulmaktır:

• tekrar eden çekimler
  • eski ekran görüntüleri
  • dev videolar
  • kaydedilmiş memeler / indirilenler / rastgele gereksiz şeyler

Bu yüzden önce deneyeceğim uygulama Clever Cleaner olurdu. Bu, bir hatıra defteri uygulamasından çok bir fotoğraf temizleme uygulaması ve dürüst olmak gerekirse çoğu insanın ihtiyacı olan da bu. Galeri, kasa, düzenleyici ve yaşam koçu olmaya çalışarak bana bir şey satmaya uğraşmak yerine dağınıklığa hızlıca ulaşmasını seviyorum lol.

Yine de bir şey var: hiçbir uygulamanın, köpeğinizin kulağı bulanık çıkmış fotoğrafının duygusal olarak önemli olduğunu sihirli şekilde bileceğini beklemeyin. Yine de gözden geçirmeniz gerekir. Sıfır kontrolle tam otomatik temizlik vadeden her uygulama, insanların aslında istedikleri şeyleri silmesiyle sonuçlanır. Nereden bildiğimi sormayın. :confused:

Ayrıca, iPhone’da yinelenen fotoğrafları nasıl kaldırıp depolama alanını daha hızlı geri kazanabileceğiniz konusunda faydalı bir rehber de istiyorsanız, onu da okumaya değer.

Kısa versiyonum:

1. En hızlı fotoğraf temizliği için Clever Cleaner
  2. Albümleri düzenlemek için Slidebox
  3. Depolamadan çok gizlilik önemliyse Keepsafe

Yani evet, amaç “hızlıca yer açmak” ise bence Clever Cleaner kazanır. Ama amaç “kaosu düzenli albümlere dönüştürmek” ise cevap farklı.