iPhone’umda o kadar çok kopya fotoğraf var ki, onları elle yönetmek zor oluyor. Fotoğraf kütüphanemi düzenlememe ve kopyaları kolayca silmeme yardımcı olabilecek en iyi uygulamaları önerebilecek biri var mı? Herhangi bir tavsiye için minnettarım!
En İyi iPhone Temizleme Uygulamalarını Keşfetmek: Özellikler, Artılar ve Değerlendirmeler
iPhone’unuzdaki can sıkıcı ‘Depolama Dolu’ bildirimine sürekli mi maruz kalıyorsunuz? Depolamayı düzenlemek, medyaları organize etmek ve yinelenenleri zahmetsizce kaldırmak için birkaç temizleme uygulamasını test ettim. İşte sizin için en iyi iPhone temizleme uygulamalarından bazılarına derinlemesine bir göz atış.
Şampiyon: Clever Cleaner - En İyi iPhone Temizleme Uygulaması
Temel Özellikler
- Yinelenen veya benzer fotoğrafları kaldırır.
- Büyük videoları tespit eder ve siler.
- Canlı Fotoğrafları sıkıştırarak alan kazandırır.
- Kullanılmayan ekran görüntülerini temizlemeye yardımcı olur.
Ücretli Özellikler ve Fiyatlandırma
- Yok! Bu uygulama tamamen ücretsizdir — reklam yok, abonelik yok, gizli maliyet yok.
Beğendiklerim
Tamamen Ücretsiz: Hiçbir sürpriz ücret veya sinir bozucu reklam deneyiminizi bozmuyor.
Hızlı Performans: Tüm galerim 3 dakikadan kısa sürede eksiksiz tarandı.
Etkili Yapay Zeka Sıralaması: Bulanık, yinelenen ve benzer dosyaları doğru bir şekilde işaretleyerek saatlerce manuel çalışmaktan kurtardı.
Olağanüstü Temizlik: Telefonda minimum çabayla 32 GB gereksiz dosya temizlendi.
Geliştirilebilecekler
Kişi Temizliği Eksikliği: Bu uygulama bazı rakiplerinin yaptığı gibi yinelenen kişileri yönetebilse harika olurdu.
Seyrek AI Yanlış Seçimleri: Bazen yapay zeka garip ‘en iyi’ fotoğraflar seçti, bu yüzden iki kez kontrol etmek zorunda kaldım.
Son Değerlendirme
Clever Cleaner’ın tamamen ücretsiz modeli onu rakipsiz kılıyor. Cüzdanınızı boşaltmadan düzenlemek için mükemmel bir araç.
Keşfetmek için Kaynaklar
- Clever Cleaner Uygulama Tanıtımı (YouTube)
- Uzman iPhone Temizleme İncelemesi - InsanelyMac
- Resmi Clever Cleaner Web Sitesi
İkincilik: Cleaner Kit (eski adıyla Smart Cleaner)
Ücretsiz Sürüm Özellikleri
- Dosyaları sınırlı temizleme yeteneği (temizlikten önce reklam izlenmesi gerekir).
- Kişi ve takvimlerinizi düzenler.
- Sınırsız temizleme özellikleri.
- Büyük videoları sıkıştırır.
- Hız testleri, web ve Wi-Fi koruması.
- Hassas dosyalar için gizli depolama.
- Widget’lar ve şarj animasyonları.
- Abonelik: Haftalık 5,99 $ veya yıllık 29,99 $.
Sevilme Nedenleri
7 Günlük Ücretsiz Deneme Sürümü: Pro özellikleri taahhüt etmeden önce keşfetme fırsatı sunar.
Kapsamlı Araç Seti: Temizlemeye ek olarak cihaz güvenliği, hız testi ve dosya gizleme işlevlerini içerir.
Organize Düzen: Fotoğraflar ve videolar bölümlere ayrılır, temizliği basit hale getirir.
Gelişmesi Gereken Noktalar
Ücretsiz Sürümde Reklamlar: Temizlikten önce reklam izlemek süreci geciktirebilir.
Abonelik Bağımlılığı: Tam işlevsellik için premium planlara çok fazla bağımlı olduğu düşünülebilir.
Son Değerlendirme
Çok yönlülüğü ve ücretsiz denemesiyle Cleaner Kit, video sıkıştırma ve güvenlik özellikleri gibi ek araçlar arayan kullanıcılar için harika.
Üçüncülük: Cleanup App - Telefon Depolama Temizleyici
- Aynı anda yalnızca 15 fotoğraf/video temizleme imkanı.
- E-posta temizleme ve video sıkıştırma gibi özellikler sınırlıdır (kilit açmak için reklam izlenmesi gerekir).
- Tüm özellikler için sınırsız kullanım ve reklam yok.
- Benzer medyayı anında algılar.
- E-posta temizleme, şarj animasyonları ve kişi yönetimi araçları sunar.
- Abonelik: Haftalık 6,99 $ veya ömür boyu kullanım için 39,99 $.
Avantajlar
Geniş Ücretsiz Erişim: Çoğu özellik ücretsiz, reklam destekli sürümde mevcuttur.
Kullanıcı Dostu: Sezgisel tasarım, yeni başlayanlar için bile gezinmeyi kolaylaştırır.
Dezavantajlar
Tutarsız AI: Bazen ilgisiz medyayı ‘Benzer’ olarak işaretler.
Maliyet Endişesi: Haftalık 6,99 $'lık ücret diğer uygulamalara kıyasla üst seviyededir.
Son Değerlendirme
Ücretsiz sürümde geniş özellik yelpazesi sunan ve ömür boyu erişim seçeneği sunan güçlü bir seçim.
Alternatif: Cleaner Guru
- Yok: Ücretsiz sürüm hiçbir temizleme işlevine erişim sağlamaz.
- Fotoğraf/video için akıllı temizlik.
- Kişi yönetimi, e-posta temizleme ve gizli depolama.
- Videoları sıkıştırır ve widget entegrasyonu sunar.
- Abonelik Seçenekleri: Haftalık 7,99 $ (Pro) veya haftalık 6,99 $ (Lite).
Artılar
Reklamsız Deneyim: Dikkat dağıtan reklamlar veya pop-up’lar yok.
Özgün Özellikler: E-posta temizleme ve gizli depolama dahil.
Hızlı Taramalar: Medya ve dosyalar çok hızlı taranır.
Eksiler
Ücretsiz Deneme Yok: Ücretsiz sürüm eksikliği ilk testleri imkansız kılar.
Katı Ödeme Planları: Yalnızca haftalık abonelik seçenekleriyle sınırlı esneklik.
Son Değerlendirme
Cleaner Guru, e-posta temizliği gibi özgün işlevler sunsa da, ücretsiz sürüm eksikliği yeni kullanıcıları caydırabilir.
Sonuç
En iyi iPhone temizleme uygulamasını seçmek büyük ölçüde önceliklerinize bağlıdır. Ücretsiz ve etkili çözümlerle ilgileniyorsanız, Clever Cleaner rakipsizdir. Güvenlik araçları ve daha hızlı performans gibi ek özellikler mi istiyorsunuz? Cleaner Kit düşünülebilir. Gelişmiş özelliklere peşin ödeme yapmaya istekli olanlar için Cleaner Guru uygun olabilir.
İleri Kaynaklar
- iPhone’da Yinelenen Fotoğraflar Nasıl Silinir (Reddit)
- Macgasm’daki iPhone için En İyi AI Temizlik Uygulamaları
- iPhone Temizleyici Uygulamalar Üzerine Reddit Tartışması
iPhone’unuzu bugün temizlemeye başlayın ve değerli depolama alanınızı geri kazanmanın tadını çıkarın!
Tamam, yani iPhone’unuz aslında bir fotoğraf çöplüğü mü oldu, ha? Oradaydım, yaptım. Açıkça söyleyeceğim—yıllarca bulanık özçekimler ve yanlışlıkla alınmış ekran görüntüleri arasında dolaşmak tam bir işkence. Ama hey, umut var. Uygulamalar imdada yetişiyor.
İlk olarak, Akıllı Temizleyici uygulaması @mikeappsreviewer’ın bahsettiği? Denedim ve dürüstçe söyleyebilirim ki, mücevher gibi bir şey. Bugünlerdeki uygulama dünyasında bedava olması neredeyse şüpheli ama evet, reklam yok, saçmalık yok ve gerçekten işe yarıyor. Yapay zeka her zaman mükemmel değil (bir defasında köpeğimin fotoğrafını silmeye çalıştı—kesinlikle hayır), ancak bunu elle yapmaktan çok daha iyi. Ayrıca birkaç dakika içinde 32 GB boşaltmak mı? Bayıldım. Sıfır maliyet de bir bonus—bedavaya kim itiraz eder ki.
Eğer biraz harcama yapmaya açıksanız, Temizleyici Kiti ve Temizlik Uygulaması sağlam seçenekler, ama abonelikleri var ve dikkat etmezseniz maliyet artabilir. Temizleyici Kiti’nin 7 günlük ücretsiz deneme sürümü, denemek için güvenli bir yol, ancak ücretsiz sürümde reklamları beklemek çok sinir bozucuydu. Temizlik Uygulaması sezgisel ama haftalık olarak pahalı—gerçekten mi, haftalık $6.99? Ömür boyu olanı daha iyi görünüyor ama yine de para.
Başka bir seçenek? Tümünü Google Fotoğraflar veya iCloud’a yedekleyin ve ardından yerleşik sistemleriyle kopyaları silin. Bu özel temizleyiciler kadar şık değil (ve bazen de hatalı), ancak zaten depolama için ödeme yapıyorsunuz, değil mi? Sadece bir düşünce.
Benim için Akıllı Temizleyici kesinlikle akıllıca bir tercih, ama hey, size ne uygunsa onu yapın. Video sıkıştırma ve rehber temizliği gibi premium özellikler için ödeme yapmak mantıklı geliyorsa, premium uygulamalara gidin. Sadece %100 mükemmel olacak bir mucize uygulama beklemeyin.
Dürüst olmak gerekirse, iPhone’unuzdaki kopya fotoğrafları temizlemek istiyorsanız seçenekleriniz var, ancak bazıları diğerlerinden çok daha fazla zamanınıza değer. Birkaçını test ettim ve işte benim görüşüm:
İlk olarak, Zeki Temizleyici (evet, @mikeappsreviewer bunun hakkında tamamen haklıydı) gerçekten çılgın çünkü ciddi anlamda ücretsiz. Reklam yok, daha sonra gizlice ortaya çıkan ücretler yok. Hızlı tarıyor ve kopyala-yapıştır kopyaları ve 20 tane yanlışlıkla çektiğimiz özçekimler gibi benzer fotoğrafları bulmada oldukça iyi bir iş çıkardı. Ancak, @viajeroceleste’nin deneyimine biraz katılıyorum—bazen tutmak isteyeceğiniz fotoğrafları da işaretleyebiliyor, bu yüzden yapay zekaya dikkat etmeniz gerekecek. Ama hey, fiyatı (SIFIR) düşünülünce, şikayet etmek zor.
Paranızı harcamaya hazırsanız, Temizleyici Kiti ve Temizlik Uygulaması cazip görünebilir, ancak haftalık 6.99 dolarlık aboneliklerle ilgili gerçekten bir sorun yaşıyorum. Fotoğrafları mı temizliyoruz yoksa birinin yat ödemelerini mi finanse ediyoruz? Temizlik Uygulaması, reklamlara katlanacak kadar sabırlıysanız veya ömür boyu anlaşmayı satın almak isterseniz oldukça iyi, ancak açıkçası, başka yerlerdeki ücretsiz özellikler bunu haklı çıkarmayı zorlaştırıyor.
Başka bir püf noktası mı? iCloud, fotoğraflarınızı senkronize edip düzenlerseniz yardımcı olabilir, ancak biraz hantal—Zeki Temizleyici kadar akıcı değil. Ayrıca, Google Fotoğraflar gibi uygulamalar ücretsiz olarak yedekleme yapabilir ve kopyaları algılayabilir, eğer yalnızca Apple araçlarına bağlı değilseniz.
Sonuç: Hiçbir maliyetle Zeki Temizleyici bir kazanan—tartışmasız. Eğer kişi temizliği veya klasör düzenlemesi gibi premium şeyler isterseniz, belki Temizleyici Kiti’ni düşünün. Ama aksi takdirde? Abonelikleri atlayın ve temele sadık kalın. Sadece benim görüşüm.