Sağlık sorunları nedeniyle yakın zamanda tansiyonumu izlemeye başladım ve ölçümlerimi takip etmeme yardımcı olacak güvenilir, ücretsiz bir iPhone uygulaması arıyorum. İyi bir uygulama tavsiye edebilecek olan var mı?
Eskiden iyi bir ücretsiz tansiyon uygulaması bulmanın arka bahçemde bir tekboynuz bulmak kadar olası olduğunu düşünürdüm, ama anlaşılan orada birkaç iyi olanı var. İşte benim düşüncelerim:
-
Qardio Kalp Sağlığı: Bu aslında oldukça sağlam. Eski tarz bir tansiyon monitörünüz varsa manuel girişe izin verir ve zamanla tansiyonunuzu, kilonuzu ve kalp atış hızınızı takip eder. Ayrıca, ara yüzü süper kullanıcı dostudur, teknoloji konusunda çok bilgili olmayanlar için bile.
-
Tansiyon Monitörü - Aile Lite: Adı bir ağız dolusu olabilir, ama işini yapıyor. Okumalarınızı kaydedebilir ve geçmiş verileri düzenli bir grafik halinde gösterir. Almakta olduğunuz belirtiler veya ilaçlar hakkında notlar ekleyebilirsiniz.
-
Kalp Alışkanlığı: Bu uygulama biraz daha kapsamlı olabilir, çünkü sadece tansiyonunuzu takip etmenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda kalp sağlığını yönetme konusunda ipuçları ve rehberlik sunar. Cepteki bir sağlık koçuna benziyor - rahatsız edici tezahüratsız.
Ve eğer işleri kendi başınıza yapmayı ve basit tutmayı seviyorsanız, sadece iPhone’unuzdaki Notlar uygulamasını kullanarak okumalarınızı zaman damgalarıyla manuel olarak kaydedin. Bu size güzel grafikler vermeyebilir ama işinizi görür!
Sihirli çözümler sunduğunu iddia eden uygulamalara para harcamayın. Unutmayın, en iyi araç düzenli olarak gerçekten kullandığınız araçtır. Mutlu izlemeler!
Tamam, sadede gelelim. Ücretsiz, sağlam bir tansiyon uygulaması bulmak biraz altın aramak gibi, değil mi? Ama işte düşünebileceğiniz bir başka uygulama: Withings Sağlık Arkadaşı.
Diğer uygulamalardan bahsedilen tüm janjanlı özellikleri unutun; Sağlık Arkadaşı, Apple Sağlık uygulamasıyla sorunsuz bir şekilde entegre olur ve tansiyon ölçümlerinizi hızlı bir şekilde kaydedebilirsiniz. Ayrıca ilgili içgörüler sunar ve sadece tansiyonun ötesine geçmek isterseniz uyku takibi bile yapar.
Ama elbette, mucize beklemeyin. Bu uygulamalar BP’nizi sihirli bir şekilde düşüremez. Sadece kaydetmenize yardımcı olabilirler. Sağlık Arkadaşı’nı sadeliği ve entegrasyon özellikleri için kullanın ve ücretli özellikleri atlayın. Bana güvenin, cüzdanınız ve kalbiniz size teşekkür edecek.
Unutmayın, hiçbir uygulama geleneksel tıbbi tavsiyelerin yerini alamaz. Kullanın, takip edin, ama aynı zamanda bir doktora da görünün. İşte asıl anahtar bu.
Tabii ki, arkadaşlar! @yozora ve @voyageurdubois bazı sağlam tavsiyeler verdiler, ancak göz atmaya değer başka bir uygulama daha var: ‘Kan Basıncı Günlüğüm.’ Ücretsiz, basit ve sizi reklamlara boğmuyor.
Artıları:
- Kullanım Kolaylığı: Teknoloji konusunda uzman olmasanız bile, ölçümlerinizi girmek basit olacaktır.
- Grafikler ve Geçmiş: Her şeyi görsel olarak düzenli tutar, böylece desenler bir bakışta fark edilir.
- Hatırlatmalar: Unutkan biriyseniz, uygulama size BP’nizi almanın zamanı geldiğinde bildirir.
Eksileri:
- Sınırlı Özellikler: Günlük tutma ve temel grafikler dışında pek bir şey sunmaz.
- Sağlık Koçluğu Yok: Heart Habit gibi entegre ipuçları veya sağlık rehberliği içermez.
Karşılaştırmalı İnceleme:
- Qardio Kalp Sağlığı: Daha fazla sağlık cihazıyla entegrasyon sunar ancak sadece temel takibi ihtiyaç duyan kullanıcılar için bunaltıcı olabilir.
- Kan Basıncı Monitörü - Aile Lite: Aile üyelerini de takip etmek için harika, ancak kalabalık gelebilir.
- Withings Health Mate: Apple Health ile mükemmel entegrasyon sunar ancak ücretli özelliklere yönelik baskı yapar.
Eğer sadelik size göreyse, Kan Basıncı Günlüğüm’ü deneyin. Yenilik için herhangi bir ödül kazanmayabilir ama işleri basit ve işlevsel tutar, ki bazen tam da ihtiyacınız olan budur. Sağlıklı kalın, millet!